Färdigplockade jordgubbar och självplock under högsäsong

Solmogna, härodlade & nyplockade

Jordgubbar innehåller massor av vitaminer, mineraler och kostfibrer. De har till exempel mer C-vitamin och dubbelt så mycket folat som apelsiner per kilo. Folat behövs för att bilda nya celler och röda blodkroppar.

Jordgubbarna säljs på gården under juni och juli. Vi odlar till största delen jordgubbssorten Honoeye, ett mörkrött saftigt bär med djupröd färg som ger vacker färg till saft och sylt. Vissa dagar när tillgången är tillräcklig öppnar vi upp för självplock vilket är mycket populärt. Vi odlar mestadels tidiga sorter eftersom det annars skulle krocka med spannmålsskörden.

Kika på vår Facebooksida eller Instagram för att få den senaste uppdateringen
när det gäller självplock av jordgubbar. Eller ring oss på
0793-470 889

Himmelsk rårörd jordgubbssaft

Ingredienser:

4 liter jordgubbar (2kg)

3 liter kokande vatten

3 kg socker

1 påse citronsyra

Så här gör du:

Skölj om jord/pollen/smuts, dela ev stora bär och rensa dem.
Lägg i större hink/gryta etc och häll över det kokande vattnet.
Rör i socker och citronsyra.
Låt stå kylskåp/skafferi/kallt 3-5 dygn, sila sedan från den färdiga saften från bären.
Frys i lagom stora förpackningar (eller tillsätt konserveringsmedel om du inte vill frysa)
Jordgubbarna kan användas till dessert tex mellanlager i tårta!